voetbalzone

Victor Valdés verlaat Premier League-degradant na een jaar

Robin Bruggeman24 mei 2017, 16:58
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2017, 16:58
Advertentie

Victor Valdés zal volgend seizoen niet onder de lat staan bij Middlesbrough. De Engelse degradant heeft woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend gemaakt dat het contract van de voormalig doelman van Barcelona ‘met wederzijdse instemming’ wordt ontbonden.

Valdés streek aan het begin van het seizoen neer bij Boro en kwam in totaal 28 keer in actie in de Premier League. De sluitpost kon echter niet voorkomen dat zijn club op de negentiende positie eindigde en daardoor volgend seizoen in de Championship actief zal zijn. De 35-jarige Valdés, die in twaalf jaar bij de hoofdmacht van Barça zes landstitels en drie keer de Champions League won, zal dit avontuur op het tweede Engelse niveau echter niet meemaken.

Naast Valdés heeft ook Brad Guzan zijn vertrek bij Middlesbrough bekend gemaakt. De Amerikaan gaat aan de slag bij Atlanta United. Marten de Roon staat voorlopig nog wel onder contract bij de degradant, al liet hij in een eerder stadium weten te hopen volgend seizoen alsnog in de Premier League te kunnen spelen.

Bezig met laden …