voetbalzone

Vidal: 'Als we zo blijven spelen als tegen Spanje, kunnen we de finale halen'

Bart Kruyt23 jun 2014, 10:25
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 10:25
Advertentie

Nederland heeft nog een punt nodig om Groep B als winnaar af te sluiten, maar een gelijkspel tegen Chili is nog niet zomaar gehaald. De Zuid-Amerikanen wonnen net als Oranje van Australië en Spanje en maken een uitstekende indruk op het WK. Middenvelder Arturo Vidal is ervan overtuigd dat Chili nog ver kan komen: volgens hem zelfs tot de finale van het toernooi.

voetbalzone

Na de 2-0 overwinning op Spanje schreef Vidal op Twitter dat Chili op 13 juli terug zal keren in het Maracanã, voor de finale van het WK. "Ja, dat heb ik inderdaad geschreven. Zo voelde ik het na de wedstrijd", zegt Vidal nu. "Als we zo blijven spelen als tegen Spanje, de regerend wereldkampioen, dan ben ik ervan overtuigd dat we de finale kunnen halen."

De beste prestatie van Chili op een WK was in 1962: toen werd de ploeg in eigen land derde. "Maar voor mij is dit de beste generatie van het Chileense voetbal", aldus Vidal. "We hebben veel kwaliteit in huis en spelers die alles geven voor Chili. Wanneer wij er honderd procent voor gaan, hebben we een ontzettend sterk team."

Bezig met laden …