voetbalzone

Vidal snapt het niet: 'Ik had mezelf op de lijst voor de Ballon d’Or gezet'

Thijs Post25 dec 2013, 13:45
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2013, 13:45
Advertentie

Arturo Vidal is al sinds zijn komst in 2011 een van de beste en belangrijkste spelers van Juventus. De 26-jarige international van Chili, die op het WK in Brazilië kennismaakt met het Nederlands elftal, wordt gezien als een van de beste spelers van de Serie A, maar hij redde het tot verrassing van velen niet tot de 23-koppige shortlist voor de Ballon d’Or.

/

“Ik had mezelf wel op de lijst van 23 gezet”, doelt hij op de voorselectie van 23 namen, waartoe wel spelers als Robin van Persie en Arjen Robben behoorden. Vidal zint op wraak. “Het is mijn doel om de Ballon d’Or in 2014 te winnen”, zegt hij. Dit jaar maken Franck Ribéry (Bayern München), Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) kans op de prestigieuze prijs.

Vidal zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract: tot medio 2017 ligt hij vast bij de Italiaanse voetbalgrootmacht. “Juventus is een van de sterkste teams ter wereld en het is een eer om voor de club te spelen”, legt de middenvelder uit in La Gazzetta dello Sport. “Het is jammer dat we werden uitgeschakeld in de Champions League. We hebben een elftal dat het toernooi kan winnen, we horen niet uitgeschakeld te worden in de groepsfase. We willen wraak nemen in de Europa League.”

Bezig met laden …