voetbalzone

Vidic: 'Het bereiken van de laatste zestien zou een mooi resultaat zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2010, 13:20
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 13:20
Advertentie

De verrassende 1-0 nederlaag die de nationale voetbalploeg van Servië leed in een vriendschappelijk duel met Nieuw-Zeeland, heeft verdediger Nemanja Vidic van Manchester United niet in verwarring gebracht. De 28-jarige sterkhouder van Servië is erop gebrand te vlammen tijdens het WK. Zijn doel: in elk geval de poulefase overleven.

/

"Soms leer je als speler en ploeg meer van een nederlaag dan een routinematige overwinning", zegt de Servische Premier League-speler over de verliesbeurt die zijn team leed tegen Nieuw-Zeeland; ook een WK-ganger."Tegen Nieuw-Zeeland maakten we te veel individuele fouten. Ik ook. Daar moeten we scherp op zijn", vertelt de speler van Manchester United op de website van de Servische voetbalbond. "We werken nu toe naar onze openingswedstrijd op het WK, waarin we spelen tegen Ghana. Hoewel Ghana sterspeler Michael Essien mist, hebben ze nog altijd een sterk team staan."

Vidic is er alles aan gelegen goed te presteren op het WK met de nationale ploeg van Servië. Het vorige WK moest de verdediger vanwege een knieblessure aan zich voorbij laten gaan. "Dit is mijn eerste WK en aangezien ik in oktober 29 jaar word, kan het ook zomaar mijn laatste zijn", aldus Vidic, die met The Mancunians drie landstitels won en de Champions League veroverde. "Daarom wil ik koste wat het kost een goede prestatie neerzetten. Het bereiken van de laatste zestien zou een mooi resultaat zijn. Maar je wilt als speler altijd meer. Hoeveel prijzen je ook hebt gepakt, de honger naar meer bekers blijft bestaan."

Servië treft in de poulefase van het WK naast Ghana ook titelkandidaat Duitsland en het taaie Australië. De ploeg van Vidic komt op 13 juni voor het eerst in actie.

Bezig met laden …