voetbalzone

Viduka wil stoppen met voetballen en stelt Van 't Schip en Verbeek teleur

Bart Kruyt11 feb 2010, 08:03
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2010, 08:03
Advertentie

John van ‘t Schip gaat niet samenwerken met Mark Viduka. De Australische aanvaller van Melbourne Heart had een aanbieding van de club uit zijn vaderland op zak, maar heeft vriendelijk bedankt. Volgens Scott Munn, technisch directeur van Melbourne Heart, wil Viduka een punt achter zijn loopbaan zetten.

/

De 34-jarige aanvaller nam in de zomer afscheid van Newcastle United en keerde vervolgens terug naar zijn vaderland, waar hij echter niet langer betaald voetbal speelt. Melbourne Heart wilde daar verandering in brengen, maar Viduka ziet een terugkeer in de voetballerij niet zitten. “Hij praat graag met ons over een andere functie, maar heeft niet meer de intentie om te voetballen”, zei Munn.

Dit nieuws is niet alleen vervelend voor Van ’t Schip, maar ook voor bondscoach Pim Verbeek. De keuzeheer liet de deur voor Viduka nog op een kier, maar zal nu zonder de robuuste spits naar het WK in Zuid-Afrika gaan. Viduka speelde in Europa naast Croatia Zagreb anderhalf jaar voor Celtic, vier jaar voor Leeds United, drie jaar voor Middlesbrough en twee jaar voor Newcastle United.

Bezig met laden …