voetbalzone

‘Vieira haalt ervaren oud-collega uit Arsenal-tijd naar New York’

Erik van Dam08 dec 2015, 15:56
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 15:56
Advertentie

Patrick Vieira werd recent onthuld als nieuwe trainer van New York City FC voor het seizoen 2016 in de Verenigde Staten. De Fransman zoekt naar extra spelersmateriaal om het beter te doen met de club dan Jason Kreis, die slechts een achtste plaats wist te bemachtigen in de Eastern Conference. Vieira zou Ashley Cole er graag bij willen halen voor de broodnodige routine in de verdediging.

voetbalzone

De Italiaanse pers weet dat AS Roma in januari toestemming zal verlenen aan Cole om de wijk te nemen naar de Verenigde Staten. De 34-jarige Engelsman arriveerde vorig jaar zomer, maar speelde zijn laatste wedstrijd voor de Romeinen precies negen maanden geleden. Trainer Rudi Garcia heeft de routinier niet meer nodig en Roma vindt het niet erg als het contract, dat tot de zomer, voortijdig ontbonden wordt.

Cole kan op zijn beurt in New York laten zien dat hij het kunstje nog niet is verleerd. Hij speelde bij Arsenal van 1998 tot 2005 samen met Vieira, totdat laatstgenoemde vertrok naar Juventus. Vieira denkt dat hij nog wel iets heeft aan Cole en dat Roma zelfs bereid is hem gratis te laten gaan. Ook Aston Villa, de hekkensluiter in de Premier League, is genoemd als gegadigde voor de handtekening van Cole.

Bezig met laden …