voetbalzone

Vier concurrenten kunnen Slot van prolongatie Rinus Michels Award afhouden

Wessel Antes12 jun 2023, 16:28
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 16:28
Advertentie

Ron Jans (FC Twente), Pascal Jansen (AZ), Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Arne Slot (Feyenoord) en Maurice Steijn (Sparta Rotterdam) zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award, zo laat de Coaches Betaald Voetbal (CBV) maandag weten. Het vijftal maakt kans op de titel Trainer/Coach van het Jaar in de Eredivisie, die op 26 juni uitgereikt wordt. Slot kan de prijs daardoor voor het tweede seizoen op rij winnen, nadat hij in mei de landstitel wist binnen te slepen met Feyenoord.

De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het Nationaal Voetbaltrainers Congres op Papendal. Naast Slot is dus ook Steijn genomineerd. De Hagenees is momenteel onderwerp van gesprek omdat hij op het punt staat een driejarige verbintenis bij Ajax te ondertekenen. Met Sparta leverde Steijn dit seizoen uitstekend werk, daar de Kasteelheren eindigden op een knappe zesde plek in de Eredivisie. Het Twente van Jans was in de play-offs echter te sterk, waardoor de Tukkers zich wisten te plaatsen voor de voorronde van de Conference League.

In de Keuken Kampioen Divisie maken John Lammers (Heracles Almelo), Alex Pastoor (Almere City FC), Rob Penders (FC Eindhoven), Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Maurice Verberne (MVV Maastricht) kans op de felbegeerde titel Trainer/Coach van het Jaar. Lammers, Schreuder en Pastoor wisten met hun club te promoveren naar de Eredivisie. Penders en Verberne leverden goede prestaties door met Eindhoven en MVV respectievelijk op de achtste en vijfde plek te eindigen in de Keuken Kampioen Divisie.

Alle hoofdtrainers zullen uiteindelijk bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan. Vorig seizoen wist Slot de Rinus Michels Award te winnen in de Eredivisie, terwijl Dick Lukkien werd uitgeroepen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Slot kan zich bij winst in een mooi rijtje namen scharen. Guus Hiddink, Louis van Gaal, Frank de Boer en Phillip Cocu wisten de prijs allen twee keer te winnen. Het record staat op naam van Erik ten Hag. De huidige manager van Manchester United wist de prijs tweemaal te winnen als Ajacied, terwijl hij in 2016 met de eer mocht strijken als trainer van FC Utrecht.

Bezig met laden …