voetbalzone

‘Vier Eredivisieclubs azen op Zweedse back Larsson’

Erik van Dam12 aug 2013, 15:11
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2013, 15:11
Advertentie

Elfsborg werd vorig jaar landskampioen van Zweden en verloor snel na de verovering van de titel Oscar Hiljemark aan PSV. Nu gaat er mogelijk nog een belangrijke schakel uit het kampioensteam naar de Eredivisie: Aftonbladet schrijft dat liefst vier clubs achter rechtsback Johan Larsson aanzitten. FC Groningen, AZ, PSV en sc Heerenveen hebben het allemaal op hem voorzien.

/

De 23-jarige Larsson speelt al vier jaar bij Elfsborg en is daar achterin en vaste waarde. Vorig jaar pakte hij de titel met zijn club, maar tot een transfer leidde dat nog niet. Ook wacht Larsson nog op een eerste interland met Zweden: bondscoach Erik Hamrén heeft vooralsnog voldoende opties op zijn positie. Wellicht dat Larsson de komende weken alsnog de kans krijgt op een buitenlands avontuur.

Tijdens de dubbele confrontatie met Celtic, in de derde voorronde van de Champions League, zou Larsson bekeken zijn door verschillende clubs. Behalve FC Groningen, AZ, PSV en sc Heerenveen houden ook Sunderland en Everton hem nauwlettend in de gaten. “Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik niets wil horen, totdat het echt concreet wordt”, zegt Larsson tegen Aftonbladet.

“Maar ik weet dat er clubs zijn die mij volgen. Ik voel ook wel dat ik er klaar voor ben om een volgende stap te zetten. Al zou ik ook heel, heel erg graag de groepsfase van de Europa League willen meemaken met Elfsborg.” Directeur Stefan Andreasson zegt in de krant dat er nog geen concrete aanbiedingen zijn gekomen; bovendien wil Elfsborg de verdediger het liefst tot januari bij zich houden.

Bezig met laden …