voetbalzone

‘Vier landstitels op rij, wat een Wahnsinns-Saison is dit geweest!’

Erik van Dam07 mei 2016, 19:14
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2016, 19:14
Advertentie

Bayern München kroonde zich zaterdag voor het vierde seizoen op rij tot kampioen van Duitsland. Door een 1-2 zege bij FC Ingolstadt kan der Rekordmeister niet meer achterhaald worden door Borussia Dortmund en dus heeft Josep Guardiola nu een hattrick aan landstitels te pakken in de Bundesliga. De Catalaan is heel verguld dat het opnieuw gelukt is.

/

“Een groot compliment aan alle medewerkers van de club, onze fans en de fantastische spelersgroep. Iedereen heeft ons enorm goed geholpen!”, jubelt Pep. “Ook een groot compliment voor Borussia Dortmund voor dit waanzinnige seizoen in de Bundesliga. Ze waren een ongelooflijke concurrent voor ons. Ik deel deze titel met Jupp Heynckes. We hebben iets bijzonders geflikt: vier landstitels op een rij!”

Thomas Müller spreekt net als zijn trainer van een Wahnsinns-Saison voor de club uit Beieren. “Borussia Dortmund was echt de sterkste achtervolger aller tijden. Vandaag kon je opnieuw zien dat iedere tegenstander alles geeft en ons tot het uiterste dwingt. Gelukkig zijn we uiteindelijk de sterkste gebleken, daar zijn we heel blij mee. Vier kampioenschappen op een rij, zoiets is nooit voorgekomen in de Bundesliga”, aldus de aanvaller.

/

“En er hebben toch hele grote teams in de Bundesliga meegedaan, door de jaren heen. Dit is buitengewoon, we hoeven het niet kleiner te maken dan het is. De druk valt nu van onze schouders, we mogen tevreden zijn”, vindt Müller. Teamgenoot Robert Lewandowski prijst zich eveneens gelukkig. “We zijn voor de vierde keer op rij kampioen en voor mij persoonlijk is het ook mijn vierde Duitse titel. Dat is waanzinnig! Ik ben blij dat ik vandaag twee keer tot scoren kon komen.”

“Het is niet ver naar München, daar kunnen we straks feestvieren”, sprak de spits na de overwinning op vreemde bodem. “En dan komt straks de bekerfinale nog. Als we die ook weten te winnen, dan mag dit seizoen echt goed genoemd worden”, vindt de Pool. Ook competitievoorzitter Reinhard Rauball, DFB-voorzitter Reinhard Grindel en bondscoach Joachim Löw brengen felicitaties over. “Een vierde titel op rij is een teken van grote kwaliteit, enorme wil en een heel constant Bayern”, zegt Löw.

Bezig met laden …