voetbalzone

‘Vier makkelijke thuisduels; het ontslag van Rodgers was onvermijdelijk’

Thijs Post05 okt 2015, 13:50
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2015, 13:50
Advertentie

Brendan Rodgers is ontslagen bij Liverpool en dat heeft volgens Jamie Carragher te maken met een slechte reeks thuiswedstrijden. Clubicoon Carragher is er absoluut geen voorstander van dat een manager zo vroeg in het seizoen wordt ontslagen, maar volgens de oud-verdediger was er voor Rodgers geen houden meer aan.

voetbalzone

“Ik zag het vroeg ontslaan van een manager altijd als iets wat clubs als Newcastle United en Tottenham Hotspur doen, maar dit was onvermijdelijk”, schrijft Carragher in zijn column in de Daily Mail. “Liverpool speelde de voorbije weken vier thuiswedstrijden die het had kunnen winnen: tegen Norwich City, tegen Carlisle uit de League Two, tegen degradatiekandidaat Aston Villa en tegen het Zwitserse FC Sion. Liverpool won er slechts een en na die andere drie wedstrijden waren er fluitconcerten te horen.”

“Na een teleurstellend seizoen gaf Rodgers in de zomer veel geld hij. Hij wist dat hij uit de startblokken moest schieten, maar dat is niet gebeurd. Ik vind dat ze hem in de zomer hadden moeten ontslaan, of hem een wedstrijd of twintig de tijd hadden moeten geven. Voor een manager is het echter lastig om het tij te keren als het eenmaal slecht gaat bij Liverpool. Dat is nog geen manager gelukt, ook Rodgers dus niet.”

“Wat nu?”, vraagt ook Carragher zich af. “Het moet Jürgen Klopp worden. Natuurlijk is Carlo Ancelotti een fantastische manager, maar deze baan moet gegeven worden aan iemand die iets wil bewijzen. Klopp wil laten zien dat hij net zo succesvol kan zijn als bij Borussia Dortmund. Liverpool is momenteel geen grootmacht, maar het heeft wel de ambitie om dat weer te worden. Klopp heeft de energie en de wens om die uitdaging aan te gaan.”

Bezig met laden …