voetbalzone

Vier mogelijke tegenstanders Feyenoord in CL-voorronde bekend

Erik van Dam23 mei 2012, 22:45
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 22:45
Advertentie
/

Feyenoord kan zich gaan voorbereiden op een ontmoeting met Dynamo Kiev, Fenerbahçe, Panathinaikos of FC Kopenhagen als tegenstander in de voorronde van de Champions League. Woensdagavond viel in de Deense nationale competitie de beslissing om het landskampioenschap, waarbij FC Nordsjaelland als gelukkige naar voren stapte. Automatisch gevolg daarvan is dat FC Kopenhagen als nummer twee de voorronde ingaat.

Van de andere drie clubs wist Feyenoord al dat het die kon treffen. Dynamo eindigde in de Oekraïense competitie als tweede, Fenerbahçe pakte diezelfde plaats in de Turkse Süper Lig en Panathinaikos finishte eveneens als 'eerste verliezer' in de Griekse competitie. Feyenoord meet dus haar krachten met de nummer twee uit een ander land.

Het Europese avontuur van Feyenoord begint op 31 juli of 1 augustus, zo maken de Rotterdammers bekend. Een week later, op 7 of 8 augustus, is de return. Als Feyenoord erin slaagt de derde voorronde te overleven, strijdt het in de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Het team van Ronald Koeman is dan in ieder geval verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Bezig met laden …