Vierde official gaat neer bij duel Koeman en wordt onderzocht in ziekenhuis

Bart Kruyt01 mrt 2016, 22:10
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 22:10

Het duel tussen Bournemouth en Southampton kende dinsdagavond een merkwaardig moment. Scheidsrechter Kevin Friend was bij de wedstrijd de vierde official, maar kort voor rust viel hij flauw. Hij stootte daarbij zijn hoofd tegen de dug-out en beschadigde zijn neus.

/

Leidsman Mike Dean legde de wedstrijd direct stil, om te kijken hoe het met zijn collega ging. De wedstrijd werd hervat met een scheidsrechtersbal, maar Dean floot direct hierna voor de rust. Friend werd tijdens de onderbreking behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, alwaar hij zal worden onderzocht. De official was al snel weer bij kennis.

De tweede helft begon vijf minuten later, omdat er eerst nog een nieuwe vierde official moest worden gevonden. Dat werd Dean Treleaven, die op de tribune zat, als gast van de officials. Bournemouth stond op dit moment met 1-0 voor en won uiteindelijk met 2-0.