voetbalzone

Vierdeklasser Colmar wipt beschaamd Lille uit Franse beker

Erik van Dam23 jan 2010, 19:07
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2010, 19:07
Advertentie

Lille heeft zaterdag een modderfiguur geslagen in de Coupe de France. De nummer drie van de Ligue 1 ging op bezoek bij vierdeklasser Colmar onderuit na strafschoppen. In de reguliere tijd kwam de ploeg van trainer Rudi García niet verder dan 0-0. Drie dagen geleden leed Lille ook al een nederlaag, toen in de competitie tegen Sochaux.

Zaterdag slaagde de hoog geklasseerde club er niet in zich een weg te banen langs het dappere Colmar. Na negentig minuten scoorden beide ploegen nog niet, waardoor een verlenging noodzakelijk bleek. Ook in het volgende halfuur bleven beide doelen onaangeroerd. Strafschoppen kwamen eraan te pas, maar bij de 22ste strafschop miste Lille-aanvoerder Stéphane Dumont zijn tweede poging in de complete reeks.

Voor diverse bekende spelers als Mickaël Landreau, Eden Hazard, Pierre-Emerick Aubameyang en Pierre-Alain Frau zit bekerwinst er derhalve niet meer in. Andere clubs uit de hoogste klasse hadden het ook moeilijk tegen laagvliegers, maar kwamen de derde bekerronde alsnog ongeschonden door. Lens won met 1-0 van Compiègne uit de vierde divisie; Sochaux zegevierde met eenzelfde score over vijfdedivisionist Saint Louis Neuweg.

Bezig met laden …