voetbalzone

‘Viergever en Schöne zijn te druk met hun eigen prestaties’

Gijs Freriks11 mrt 2017, 07:42
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2017, 07:42
Advertentie

Ajax ging donderdagavond met 2-1 onderuit tegen FC Kopenhagen en dat kwam volgens Wim Kieft niet doordat de Amsterdammers voetballend minder waren, maar wel doordat zij minder ervaring hadden. De analyticus wijst in zijn column voor De Telegraaf op de fouten die Donny van de Beek en Matthijs de Ligt maakten.

De oud-aanvaller neemt dat de negentienjarige Van de Beek en de zeventienjarige De Ligt niet kwalijk omdat iedere jonge voetballer wisselvallig speelt. “Toen Marco van Basten en ikzelf die leeftijd hadden, waren wij ook niet constant in onze prestaties”, aldus Kieft. Volgens hem is het grote probleem dat dergelijke fouten ‘niet worden gecorrigeerd door routiniers’.

“Spelers als Nick Viergever en Lasse Schöne, die twee tempo’s te laag speelt voor het internationale niveau, zijn zo druk met hun eigen prestatie dat ze die jonge jongens niet kunnen leiden. Laat staan dat ze voorzien waar het fout gaat of kan gaan en dit voorkomen”, schrijft de 54-jarige Kieft. Hij stelt vast dat jonge spelers coaching en leiding nodig hebben en als zij dat niet krijgen, dat een negatieve invloed heeft op hun ontwikkeling.

Bezig met laden …