voetbalzone

Viervoudig landskampioen Sheffield W'day op randje van faillissement

Matthijs van Laar14 nov 2010, 12:38
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2010, 12:38
Advertentie

Sheffield Wednesday loopt een grote kans om komende woensdag failliet te worden verklaard. Volgens de BBC is de club bankroet en kan men daarom enkele achterstallige betalingen niet op tijd voldoen. Wordt er in de komende 48 uur geen oplossing gevonden, dan zullen de Owls het noodlot moeten ondergaan.

Momenteel zijn er drie partijen die een faillissement af kunnen wenden, waarvan een onbekende investeerder uit Groot-Brittannië het meest serieus lijkt. Het bedrijf zou volgens de Britse staatsomroep bereid zijn om ruim zes miljoen euro in de club te pompen, waarmee Sheffield Wednesday uit de ergste zorgen is. Met die injectie kan in ieder geval het seizoen worden afgemaakt.

De grootste schuldeiser, de Co-op Bank, dient echter wel eerst een bod te accepteren. Probleem is dat de zes miljoen slechts als korte termijn-oplossing fungeert en dat de schuldenlast van de club ook daarna onveranderd hoog blijft. Volgens de BBC gaat het om een totaalschuld van ruim 25 miljoen euro.

Afgelopen september werd de 143 jaar oude vereniging dankzij een investering al eens gered van de ondergang, maar dit keer lijkt de Co-op Bank minder coulant te zullen zijn. Mocht er voor woensdag geen nieuw akkoord worden bereikt, dan zal de League One-club failliet worden verklaard.

Bezig met laden …