voetbalzone

Vijf doden en duizenden gevechten na WK-kwalificatie Colombia

Gijs Freriks13 okt 2013, 16:50
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2013, 16:50
Advertentie
/

Colombia is er na zestien jaar weer bij op een WK. Los Cafeteros sleepten door onder meer twee rake strafschoppen van Radamel Falcao een 3-3 gelijkspel uit het vuur tegen Chili en hadden daar genoeg aan voor kwalificatie voor het eindtoernooi in Brazilië. De Colombianen gingen in Bogota de straat op om te vieren, maar de stemming sloeg al gauw om in de hoofdstad.

De officiële berichtgevingen van de nationale autoriteiten melden dat er ten minste vijf mensen zijn omgekomen bij de festiviteiten in Bogota. Drie mensen zijn neergeschoten, terwijl twee personen bij verkeersongelukken het leven lieten. Er braken in het hele land in totaal meer dan tweeduizend gevechten uit. De politie heeft bovendien bevestigd dat alleen al in Bogota 106 motorrijders zijn gearresteerd vanwege een te hoog alcoholpromillage.

“De politie heeft al zijn middelen in moeten zetten”, aldus Rodolfo Palomino van de politie. Het voetbalelftal van Colombia speelt op 19 november overigens een oefenduel tegen Oranje, in de Amsterdam ArenA.

Bezig met laden …