voetbalzone

Vijftienjarige Oostenrijker jongste doelpuntenmaker ooit in Europa

Bart Kruyt16 apr 2010, 11:50
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2010, 11:50
Advertentie

Michael Gregoritsch heeft donderdagavond geschiedenis geschreven. De vijftienjarige aanvaller zit sinds enige tijd bij de hoofdmacht van Kapfenberg, waar zijn vader de hoofdtrainer is, en maakte donderdag zijn debuut in de wedstrijd tegen Austria Wien. Twee minuten en drie balcontacten later wist hij direct te scoren.

Met zijn doelpunt is Gregoritsch, die zondag zestien jaar oud wordt, de jongste doelpuntenmaker ooit in de Europese competitie, zo meldt TZ. In Zuid-Amerika gebeurde het wel eens dat er een vijftienjarige speler scoorde, maar in Europa is dit uniek. Bovendien was het doelpunt ook nog belangrijk, aangezien Kapfenberg met 1-1 gelijkspeelde tegen Austria Wien.

Trainer en vader Werner sprak na afloop van ‘een droom die uitkwam’. De Oostenrijkse media zijn ook lyrisch en zijn creatief met de berichtgeving. De Kronen Zeitung vergelijkt de prestatie van Gregoritsch met die van Diego Maradona, die zestien jaar en vijftien dagen oud was toen hij zijn eerste doelpunt maakte. “We mogen wat verwachten”, sprak de krant hoopvol uit.

Bezig met laden …