voetbalzone

Vijftigvoudig Braziliaans international trekt kicksen weer aan tegen PSV

Robert Smid21 jul 2011, 20:22
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2011, 20:22
Advertentie

PSV speelt volgende week opnieuw een mooie oefenwedstrijd om eens te kijken hoe de ploeg ervoor staat. De Eindhovenaren reizen af naar Engeland om de krachten te meten met Middlesbrough. De Championship-formatie is niet meer de ploeg die het een paar jaar geleden was, maar heeft tijdens de oefenwedstrijd wel de beschikking over een bijzondere speler.

Juninho Paulista zal namelijk eenmalig zijn voetbalschoenen weer aantrekken voor the Boro, zo staat op de officiële website van de club. De 38-jarige middenvelder speelde in drie verschillende periodes van zijn carrière voor de ploeg en mag voor de gelegenheid weer een keertje aantreden. Vorig jaar beëindigde hij zijn carrière, nadat hij die in 1993 was gestart in eigen land bij São Paulo.

Juninho is voor de supporters van Middlesbrough niet zomaar een speler. De Braziliaan, die in totaal vijftig interlands speelde voor zijn vaderland, werd door de fans verkozen tot beste speler van Middlesbrough na de Tweede Wereldoorlog. In zijn carrière speelde de middenvelder onder meer voor Atlético Madrid, Celtic en verschillende Braziliaanse clubs.

Bezig met laden …