voetbalzone

Vijfvoudig kampioen van België wordt 'concullega' van Lens in Kiev

Daniel Cabot Kerkdijk21 jun 2013, 21:44
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2013, 21:44
Advertentie
/

Dynamo Kiev is erop gebrand om de eerste landstitel sinds 2009 te grijpen. De recordkampioen van Oekraïne wil de selectie daarvoor op volle oorlogssterkte krijgen en verzekerde zich al van de komst van Jeremain Lens, die voor negen miljoen euro de overstap maakte van PSV. De Oranje-international krijgt er in de persoon van Dieumerci Mbokani een ‘concullega’ bij.

De Oostblokkers laten op hun officiële website namelijk weten dat de 27-jarige Mbokani een contract heeft getekend en bij de groepstraining aansluit wanneer het team van Oleg Blokhin is teruggekeerd van het trainingskamp in Oostenrijk. Zaterdag maakt Kiev bekend voor hoeveel jaar de Congolees international, 21 caps, heeft getekend in het Olimpiyskiy Stadion. Mbokani komt over van Anderlecht, waar hij nog een contract had voor één seizoen.

De vijfvoudig kampioen van de Jupiler Pro League werd eerder al medisch gekeurd, maar moest er alleen nog zelf uit zien te komen met Kiev. Dat is nu gebeurd en de Oekraïeners betalen waarschijnlijk een bedrag van circa tien miljoen euro voor Mbokani, die in 2012 werd verkozen tot de Beste Speler van de Belgische competitie. Mbokani, die eerder ook voor onder meer Standard Luik en AS Monaco speelde, maakte vorig seizoen negentien competitietreffers voor Anderlecht.

Bezig met laden …