voetbalzone

Vilhena bij Oranje; Boëtius en Van der Hoorn vallen af

Bart Kruyt15 mrt 2013, 11:10
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2013, 11:10
Advertentie

Tonny Vilhena liet deze week weten dat hij denkt dat hij het niveau van het Nederlands elftal aan kan en Louis van Gaal denkt daar hetzelfde over. De bondscoach van Oranje maakte vrijdag zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië bekend en Vilhena maakt zijn debuut in de groep. Jean-Paul Boëtius en Mike van der Hoorn, die evenals Vilhena voor het eerst bij de voorselectie zaten, overleefden de laatste schifting niet: zij zullen zich melden bij Jong Oranje.

/

Dat laatste geldt ook voor Adam Maher. De AZ-middenvelder leek een zekerheidje te zijn geworden in de selectie van het Nederlands elftal, maar Vilhena krijgt nu de voorkeur. Van Gaal selecteerde in totaal liefs zeven Feyenoorders: naast Vilhena zijn dat Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Ruben Schaken en Bruno Martins Indi. Laatstgenoemde zat niet in de voorselectie, omdat hij vorige week nog geblesseerd was. De verdediger is echter inmiddels weer fit en mag zich volgende week melden bij Oranje.

Ook Siem de Jong kreeg een uitnodiging. De aanvoerder van Ajax is bezig aan een sterk seizoen, maar werd door de vele concurrentie steeds niet in de selectie van het Nederlands elftal opgeroepen. Opvallend is verder dat Jeremain Lens zich mag melden: de aanvaller van PSV zit momenteel een schorsing uit en zat dan ook niet bij de voorselectie, maar Louis van Gaal denkt hem toch nodig te hebben. Lens vervangt de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder keren terug voor de thuiswedstrijden tegen Estland en Roemenië, die op 22 en 26 maart in de Amsterdam ArenA worden afgewerkt.

De volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daryl Janmaat (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij, Joris Mathijsen (beiden Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Daley Blind (Ajax)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Kevin Strootman (PSV), Jonathan De Guzman (Swansea City), Siem de Jong (Ajax), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV), Wesley Sneijder (Galatasaray)

Aanval: Ruben Schaken (Feyenoord), Dirk Kuijt (Fenerbah?e), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ola John (Benfica) en Jeremain Lens (PSV).

Bezig met laden …