voetbalzone

Vilhena denkt zeker te zijn van basisplaats: ‘Heb raad van Pellè opgevolgd’

Peter Nusselder25 nov 2012, 19:41
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2012, 19:41
Advertentie

Tonny Vilhena liet enkele weken geleden nog via zijn zaakwaarnemer Mino Raiola weten dat hij ontevreden was over het aantal speelminuten dat hij bij Feyenoord kreeg van trainer Ronald Koeman. De laatste wedstrijden mag de middenvelder echter in de basis opdraven, en tegen AZ (0-2 overwinning) was de jeugdinternational zondag zelfs verantwoordelijk voor de openingstreffer.

/

De zeventienjarige Vilhena lijkt zijn basisplaats in de hoofdmacht van de Rotterdammers te hebben veiliggesteld. “Dat denk ik ook”, vertelt de linkspoot aan NUsport. “Volgens mij heb ik mijn positie de laatste vier wedstrijden goed ingevuld. Graziano Pellè heeft me een tijdje terug verteld dat ik aanvallender moest gaan spelen, die raad heb ik opgevolgd”, aldus Vilhena.

“Al is het natuurlijk het belangrijkste dat je allereerst gewoon goed je taken uitvoert”, beseft de tiener. “Dan volgt de rest vanzelf. Je moet niet overal en nergens gaan rennen, dan gaat het niet goed komen.” Als vervanger van Kelvin Leerdam, die zijn contract met Feyenoord niet verlengt, mag Vilhena zichzelf inmiddels basisspeler noemen. “Zo zie je maar dat je situatie in het voetbal heel snel kan keren. Ik sta hier niet van te kijken, want ik ben altijd op mezelf blijven vertrouwen. Ik weet wat ik kan.”

Bezig met laden …