voetbalzone

Villa-coach O’Neill wijt nederlaag voor groot deel aan arbiter

Matthijs van Laar28 feb 2010, 19:29
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2010, 19:29
Advertentie

Volgens coach Martin O’Neill van Aston Villa had Manchester United een groot gedeelte van de Carling Cup finale met tien man moeten spelen. Al na vijf minuten haalde verdediger Nemanja Vidic Gabriel Agbonlahor onderuit in de zestien, waarna James Milner The Villans vanaf de stip op 1-0 zette. De Servische verdediger van United kreeg echter geen kaart voor de overtreding. “Geen beste beslissing van een normaal gesproken goede scheidsrechter”, vond de oefenmeester.

/

“Ik denk dat iedereen het er over eens is dat Manchester United normaal gesproken met tien man had moeten komen te staan”, zei O’Neill op BBC One. “Het is het belangrijkste moment van de wedstrijd. Over twee of drie weken is iedereen het weer vergeten en dan staat de cup op hun schoorsteen. Maar ik blijf erbij dat het een slechte beslissing is.”

De Noord-Ierse trainer droeg zijn ploeg op zich over de teleurstelling heen te zetten en zich nu te plaatsen voor de finale van de FA Cup. “Het is lastig om dit te aanvaarden, omdat ik vond dat we uitstekend speelden. Zeker in de eerste helft waren we beter en kwamen we op voorsprong. United maakte weliswaar gelijk maar in de rust hadden we het idee dat we een grote kans hadden om alsnog te winnen.”

“Ik heb te doen met de jongens, maar het zijn vechters. Ze zijn sterk, jong en ze zullen er snel weer staan”, beloofde O’Neill. “We hebben altijd het gevoel gehad dat er iets te halen viel, tegen wie het ook zou zijn. We moeten nu proberen hier in mei weer terug te komen. Het zal absoluut de moeite waard zijn.”

Bezig met laden …