voetbalzone

Villa in afwachting van Amerikaans avontuur aan de slag bij Van 't Schip

Bart Kruyt05 jun 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2014, 07:40
Advertentie

John van 't Schip krijgt tussen oktober en december de beschikking over de topscorer aller tijden van het Spaanse nationale elftal. David Villa tekende aan het begin van deze week een contract bij New York City FC, een franchiseclub van Manchester City, dat echter pas in 2015 aan de Major League Soccer begint. In afwachting van dat avontuur trekt Villa eerst naar Australië.

voetbalzone

Manchester City werkt nauw samen met Melbourne Heart, waar Van 't Schip de hoofdtrainer is, en maakt op de website van de club bekend dat de naam van deze Australische vereniging wordt veranderd in Melbourne City FC. Bovendien meldt de Engelse kampioen dat de 32-jarige Villa twee maanden op huurbasis voor deze club zal gaan spelen.

Van 't Schip is maar wat blij met de komst van de aanvaller. "David Villa is nog steeds op de toppen van zijn kunnen, hij staat aan de vooravond van zijn derde WK en heeft net de Spaanse titel met Atletico Madrid gewonnen", zegt de coach op de website van City. "We weten zeker dat hij een enorme toegevoegde waarde zal hebben. Met zijn ervaring kan hij heel waardevol zijn voor onze spelersgroep." Bij Melbourne City spelen ook de Nederlanders Orlando Engelaar en Robbie Wielaert.

Bezig met laden …