voetbalzone

Villa-middenvelder Petrov zet na EK punt achter interlandloopbaan

Bart Kruyt11 feb 2010, 11:50
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2010, 11:50
Advertentie

Stiliyan Petrov staat voor zijn laatste kunstje bij de Bulgaarse nationale ploeg. De middenvelder van Aston Villa heeft aangegeven dat hij na het EK van 2012 afscheid zal nemen als international. “Daarna is het tijd voor een nieuwe generatie”, zei de dertigjarige Petrov.

Of Bulgarije ook daadwerkelijk aanwezig zal zijn op het EK in Oekraïne en Polen valt nog maar te bezien. De Bulgaren zitten in de EK-kwalificatiepoule met Engeland, Zwitserland, Wales en Montenegro en Petrov weet dat dit geen eenvoudige groep is. “Maar omdat we er niet bij zijn op het WK van 2010, zullen we extra gebrand zijn op kwalificatie voor het toernooi in Oekraine en Polen”, zei hij.

Petrov is één van de belangrijkste spelers uit het Bulgaarse nationale elftal en staat momenteel op 92 interlands. De voormalig middenvelder van CSKA Sofia en Celtic verdient zijn geld sinds 2006 in Engeland, waar hij onder contract staat bij Aston Villa. Tot dusver speelde hij 118 competitiewedstrijden voor die club, waarin hij vier keer scoorde.

Bezig met laden …