Villa verliest 4 dagen voor duel met AZ; Emiliano Martínez begaat enorme blunder

Jordi Tomasowa05 nov 2023, 16:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:37

Aston Villa heeft geen goede generale gekend voor het Conference League-duel met AZ van aanstaande donderdag. De ploeg van manager Unai Emery verloor met 2-0 op bezoek bij Nottingham Forest. Emiliano Martínez, die onlangs nog werd verkozen als beste doelman ter wereld, ging bij de tweede tegentreffer enorm in de fout door een houdbaar schot van Orel Mangala niet te keren.

Bijzonderheden:
De thuisploeg, waar Ibrahim Sangaré in de basis begon, kwam al na vijf minuten op voorsprong. Nottingham combineerde er lustig op los, waarna Harry Toffolo de bal teruglegde richting rand zestien. Ola Aina dacht niet na en vond met een lage schuiver de lange hoek: 1-0. De zege werd direct na rust veiliggesteld door Mangala. De middenvelder haalde eveneens uit van grote afstand. Martínez dacht met een spectaculaire redding te pareren, maar moest toezien hoe de bal met het nodige effect nipt over zijn eigen doellijn ging: 2-0.

Nottingham Forest - Aston Villa 2-0
5’ 1-0 Ola Aina (assist: Harry Toffolo)
47’ 2-0 Orel Mangala (assist: Harry Toffolo)