voetbalzone

Villa wil Xavi erbij, trainer ziet nut niet: 'Ook al ben ik een groot fan'

Erik van Dam26 mrt 2015, 13:06
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2015, 13:06
Advertentie

Het nieuwe seizoen in de Major League Soccer is net van start gegaan en New York City FC doet het vooralsnog niet slecht. De nieuw opgerichte club, een dochter van Manchester City, speelde gelijk tegen Orlando City en Colorado Rapids en won tussendoor van New England Revolution. David Villa is de grote ster bij de club en vanaf komende zomer zal ook Frank Lampard aanwezig zijn. Op Xavi zit trainer Jason Kreis niet te wachten.

voetbalzone

Xavi is bezig aan zijn achttiende seizoen in dienst van Barcelona. Hij heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, maar er wordt al langer gezegd en geschreven dat de maestro op het middenveld na dit seizoen naar Qatar of de Verenigde Staten gaat. Daarbij werd ook de naam van New York City FC genoemd. Trainer Kreis denkt echter niet dat het ervan komt, zegt hij in gesprek met de New York Post. “Het is lastig om het over Xavi te hebben, want hij is een van ’s werelds beste spelers aller tijden en ik ben een groot fan van hem.”

“Dus enerzijds kijk je naar zo’n speler en denk je dat er geen twijfel over bestaat, dat hij een aanwinst zou zijn voor New York City FC. Maar als je er dan nog eens naar kijkt en je realiseert, dat we maar drie designated players mogen hebben, dan zie je dat we er al een op het middenveld hebben en een in de aanval, met respectabele leeftijden, dan denk je: misschien maar niet. Het verdeelt me”, aldus Kreis.

“Ik ben een groot fan van Xavi, hoor. Ik denk dat hij in deze competitie een enorme ster zou zijn, geen twijfel mogelijk. Maar positioneel gezien, denk ik niet dat het nut heeft of nut zal hebben”, licht Kreis verder toe. Hij zegt ook dat de kans dat Lampard tóch eerder aan de slag zal gaan in New York, nul is. “Nee, het is sowieso niet iets waarover we nu praten. We staan er nog net zo in, als in januari.”

Bezig met laden …