Villans staan ondanks vier tegengoals als eerste op Wembley

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2010, 21:45
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2010, 21:45
/

Aston Villa heeft zich woensdagavond als eerste team voor de finale van de Carling Cup geplaatst. Na de 0-1 overwinning op Ewood Park was de ploeg van Martin O'Neill ook in Birmingham te sterk voor Blackburn Rovers: 6-4. De bezoekers stonden na nog geen half uur spelen met 0-2 voor, maar kregen daarna een stortvloed aan treffers over zich heen. The Villans treffen in de eindstrijd op Wembley de winnaar van het duel tussen Manchester City en Manchester United.

Na tien minuten opende Nikola Kalinic de score op Villa Park. Keeper Brad Guzan zat bij een hoekschop helemaal mis en de aanvaller kopte de bal via de rug van Stephen Warnock in het doel. Een perfect uitgevoerde counteraanval leidde een kwartier later tot de 0-2. Guzan wist de kopbal van Martin Olsson nog wel te keren, maar was kansloos op de rebound van Kalinic. Het antwoord van Aston Villa liet niet lang op zich wachten. Vier minuten later scoorde Gabriel Agbonlahor de 1-2.

/

Een overtreding van Christopher Samba in het strafschopgebied op Agbolangor stond aan de basis van de gelijkmaker van The Villans. De verdediger zag de rode kaart en James Milner, de maker van het doelpunt in Blackburn, stuurde doelman Paul Robinson de verkeerde hoek in. Stilian Petrov en Ashley Young waren nog voor rust dicht bij de 3-2, maar Robinson greep uitstekend in. De derde goal van de thuisploeg viel alsnog. Na een hoekschop van Stewart Downing schoot Richard Dunne op goal en zag hij zijn inzet via Steven N'Zonzi in het doel belanden.

In het restant van het tweede bedrijf vielen nog vijf doelpunten. Milner schoot de 4-2 tegen de touwen, en stond ook aan de basis van de goal van Emile Heskey. De spits omspeelde Robinson en werkte de bal in het doel: 5-2. Een spectaculair doelpunt van Olsson bracht de bezoekers vervolgens terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer viel echter pas zes minuten voor tijd en kwam op naam van Brett Emerton. Ashley Young verzorgde het slotakkoord. Na een run over het halve veld ontdeed hij zich van Bryan Nelsen en plaatste hij de bal achter Robinson: 6-4.