voetbalzone

Villarreal drukt dolend Valencia van Neville dieper in de penarie

Daniel Cabot Kerkdijk31 dec 2015, 16:52
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2015, 16:52
Advertentie

Villarreal heeft het kalenderjaar op uitstekende wijze afgesloten. De ploeg van Marcelino trok donderdagmiddag in de streekderby met Valencia aan het langste eind, 1-0, en neemt de vierde positie van Celta de Vigo over. Villarreal won de laatste vier officiële ontmoetingen en kreeg bovendien geen enkel tegendoelpunt om de oren. Valencia is op een tiende plaats terug te vinden: slechts één van de vijf officiële duels onder Gary Neville werd in winst omgezet.

voetbalzone

De opstelling van Valencia, een elftal met Álvaro Negredo en Paco Alcácer in de punt van de aanval, beloofde veel goeds. Het team van Neville nam in El Madrigal echter amper risico tegen een opponent die het initiatief nam en meer op de vijandelijke helft speelde. De ploeg van Marcelino had meer balbezit, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

Een schot van Jonathan dos Santos in de eerste minuten was een prooi voor doelman Jaume Domènech, die in het restant van het eerste bedrijf amper op de proef werd gesteld. Villarreal grossierde ook in balverlies, waardoor Valencia met minimale inspanningen de nul tot aan de rust kon houden. Na de onderbreking werd Villarreal gevaarlijker. Een inzet van Denis Suárez werd van richting veranderd en Cédric Bakambu verprutste een goede mogelijkheid.

Valencia liet zich vervolgens evenmin onbetuigd. Alphonse Aréola moest in actie komen op pogingen van André Gomes en Dani Parejo. De rake vrije trap van Bruno kwam Villarreal dan ook goed uit. Domènech was kansloos op de magistrale inzet van de middenvelder, na ruim een uur spelen: 1-0. Een hard gelag voor los Che, die vervolgens nog wel probeerden om de achterstand weg te poetsen maar na negentig minuten met lege handen stonden. Voor het eerst sinds maart 2009 heeft Valencia in zes competitieduels op rij niet één keer gewonnen.

Bezig met laden …