Villarreal keert na een jaar afwezigheid terug in Primera División

Erik van Dam08 jun 2013, 20:53
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 20:53

Villarreal keert na één seizoen afwezigheid terug in de Primera División. De club uit Vila-real had zaterdag aan één punt genoeg tegen Almería om directe promotie af te dwingen en in het eigen El Madrigal werd er met 1-0 gewonnen. Na kampioen Elche, met Berry Powel in de gelederen, is El Submarino Amarillo dus de tweede promovendus. Almería hoopt nu via de play-offs alsnog door te kunnen stoten naar het hoogste niveau.

De Andalusiërs hadden zaterdag moeten winnen om de barragewedstrijden te ontlopen, maar dat lukte dus niet. Zij begonnen wel sterker in Villarreal de los Infantes, maar tot volwaardige kansen kwamen zij niet. Het op de counter loerende Villarreal was voor rust nog het meest dicht bij de openingstreffer, maar Jonathan Pereira raakte de paal en Héctor Canteros leek recht te hebben op een strafschop, maar hij werd beticht van het maken van een schwalbe en kreeg een gele kaart.

Villarreal, dat in de laatste twintig wedstrijden maar één keer verloor, opende tien minuten na rust de score door toedoen van Pereira. Cani stuurde de aanvaller weg, die zijn zevende seizoenstreffer beheerst binnenschoof: 1-0. De ploeg van Marcelino gaf deze voorsprong niet meer uit handen waardoor het feest na het slotsignaal losbarstte. Villarreal, dat in 2005/06 nog de halve finale van de Champions League haalde en in 2010/11 tot de halve finale van de Europa League reikte, keert terug in La Liga.