Villarreal na knappe remise in Barcelona gelijk tegen Almería

Daniel Cabot Kerkdijk09 jan 2010, 22:56
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2010, 22:56

Villarreal heeft haar goede thuisreeks van de afgelopen weken niet kunnen doorzetten. Na vijf opeenvolgende overwinningen voor eigen publiek, en de remise in en tegen Barcelona, bleef de ploeg van Ernesto Valverde tegen Almería op een teleurstellende remise steken: 1-1. Door de puntendeling blijft Villarreal negende, terwijl Almería naar de veertiende plaats in de Primera División stijgt.

De eerste helft in El Madrigal leek doelpuntloos te eindigen, maar Nilmar kopte de thuisploeg vier minuten voor de pauze op voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Santi Cazorla gaf de Braziliaan het leer de juiste richting mee en was doelman Diego Alves kansloos: 1-0. De achterstand was een hard gelag voor Almería. De bezoekers deden allerminst onder voor Villarreal en groeiden naarmate de wedstrijd vorderde. Het vizier stond bij de Andalusiërs echter niet op scherp.

De inzet van Almería werd pas na ruim een uur spelen beloond. Na een overtreding van Iván Marcano ging Henok Goitom in het strafschopgebied naar de grond en wees de dienstdoende arbiter naar de stip. Corona klaarde de klus vanaf elf meter: 1-1. Eerder in de tweede helft had Villarreal-doelman Diego López goed ingegrepen bij een inzet van de Argentijnse aanvaller Pablo Piatti.

Met Cani en Joseba Llorente in de ploeg hoopte Valverde in de resterende speeltijd alsnog drie punten te pakken. De hoop bleek tevergeefs. Llorente en Giuseppe Rossi, na voorbereidend werk van Cazorla, slaagden er niet in Alves te passeren. Marcano haalde het eindsignaal niet. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart voor een charge op Juanma Ortiz en mocht voortijdig inrukken. Almería kon niet van de ondertalsituatie profiteren en nam genoegen met een punt.