Villarreal succesvol uit vrije trappen, Hércules kansloos zonder Drenthe

Bart Kruyt03 jan 2011, 20:52
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2011, 20:52

Villarreal blijft goed meedoen in de subtop van de Spaanse Primera División. De nummer drie van de ranglijst maakte maandagavond geen fout tegen Almería, dat via twee standaardsituaties met 2-0 geklopt werd. Borja Valero was de grote man bij Villarreal: eerst leverde hij een assist, vervolgens scoorde hij zelf. Bij de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Racing Santander kwam de score niet in beweging, terwijl Real Mallorca na drie nederlagen op rij weer eens een wedstrijd wist te winnen.

/

Villarreal – Almería 2-0
De achterstand op koploper Barcelona blijft met tien punten nog erg ruim, maar Villarreal mag na de overwinning op Almería blijven dromen van een landstitel. De score werd na ruim twintig minuten spelen geopend door Jose Manuel Catala, die uit een vrije trap van Borja Valero bij de tweede paal binnenkopte, waarna Valero zelf de marge verdubbelde. Ook nu scoorde Villarreal uit een vrije trap: Valero ging vol vertrouwen achter de bal staan na een overtreding van de ver uitgekomen Diego Alves, die uit de standaardsituatie die volgde geklopt werd. Een antwoord van Almería volgde nooit.

Atlético Madrid – Racing Santander 0-0
Atlético Madrid en Racing Santander speelden maandagavond geen goede wedstrijd, maar wisten de toeschouwers toch te boeien met kansen voor beide doelen. Atlético kreeg al in de derde minuut een eerste grote kans, toen Fran Merida Sergio Aguero vrijspeelde, maar de Argentijn faalde vervolgens in de afronding. Namens Santander stichtte Kennedy Bakircioglu nog wat gevaar met vrije trappen, voordat Markus Rosenberg de grootste kans van het duel miste. De voormalig Ajax-aanvaller kwam oog in oog te staan met David De Gea, maar zag de keeper met zijn voeten redden. Gescoord werd er niet.

Real Mallorca – Hércules 3-0
Zonder Royston Drenthe, die niet wil spelen voordat de salarisproblemen bij zijn club zijn opgelost, en met Piet Velthuizen negentig minuten op de bank kreeg Hércules een behoorlijke tik van Real Mallorca. In een tijdsbestek van drie minuten (’38 en ’41) verzorgden Emilio Nsue en Victor de ruststand, waarna Michael Pereira kort na rust na een goede individuele actie voor de beslissing zorgde. Door de overwinning heeft Mallorca nu vijf punten meer dan Hércules.