voetbalzone

Villarreal wil aankoop eerst elders stallen

06 jun 2008, 09:44
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2008, 09:44
Advertentie
Jozy Altidore is dicht bij een overgang naar de Primera División. Het achttienjarige talent van New York Red Bulls tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract bij Villarreal. De Spaanse nummer twee van het voorbije seizoen zal de Amerikaanse aanvaller vervolgens een seizoen bij Recreativo Huelva stallen om hem ervaring te laten opdoen.

“Dit zijn dingen die clubs heel veel doen als je naar een nieuwe club gaat”, lichtte Altidore zijn aanstaande transfer toe nadat de clubs een principe-akkoord over zijn vergoedingssom hadden weten te bereiken. Villarreal zal volgens verschillende bronnen zo’n zeven miljoen euro voor de jeugdinternational betalen.

“Het is in ieder geval geen slecht idee”, meende Altidore over zijn mogelijke verhuur aan Recreativo. De jongeling moet nog met Villarreal rond de tafel zitten over zijn eventuele deelname aan de Olympische Spelen, waar ook de Verenigde Staten zich voor hebben geplaatst.

Altidore maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Major League Soccer. Sindsdien is de speler aan een bemoedigende ontwikkeling bezig. Zo is hij actief voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen en heeft hij er inmiddels drie jaar ervaring opzitten als profvoetballer op het hoogste niveau.
Bezig met laden …