Daniel Cabot Kerkdijk15 jan 2011, 18:52
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2011, 18:52

Titelkandidaat mag Villarreal zich zeker niet noemen, maar de ploeg van Juan Carlos Garrido blijft uitstekend meedraaien in de Primera División. Zaterdag werd ten koste van Osasuna de negende thuiszege van het seizoen geboekt. Daarmee verstevigt de keramiekclub haar uitstekende derde positie. Hércules, met Royston Drenthe, ging onderuit bij laagvlieger Sporting Gijón. Saïd Boutahar en Jeffrey Sarpong kwamen zaterdag niet in actie bij hun respectievelijke werkgevers.

Villarreal - Osasuna 4-2
Weinig voetbal en veel strijd in de eerste helft. Villarreal domineerde voor rust en kwam na dik twintig minuten op voorsprong toen een vrijstaande Marco Ruben op aangeven van Borja Valero de bal achter Ricardo werkte: 1-0. Daarna zakte de wedstrijd in en kreeg Osasuna richting de rust nog enkele kansen. Na de hervatting ontstond een heus doelpuntenfestijn. Kristian Vadocz, voormalig speler van NEC, maakte in de 47e minuut gelijk, maar Cani zorgde niet veel later voor de 2-1.

Joan Capdevila hielp Villarreal na ruim een uur spelen aan een ruimere voorsprong toen hij uit een corner de bal tegen de touwen kopte. Javier Calleja, die na de 3-1 in het veld kwam, zorgde al vijf minuten later voor de aansluitingstreffer. De drie punten bleven in Vila-real. Na opnieuw een hoekschop kopte Gonzalo Rodríguez binnen en was de negende thuisoverwinning van Villarreal een feit.

Sporting Gijón - Hércules 2-0
Hércules blijf op verplaatsing matig presteren en liep zaterdag in Gijón na welgeteld 26 seconden reeds achter de feiten aan. Na een afgemeten voorzet van Roberto Canella vanaf links kopte David Barral bij de tweede paal de 1-0 binnen achter Juan Calatayud, die nog immer de voorkeur krijgt boven Piet Velthuizen. Een precies schot van Nacho Cases betekende na een half uur spelen al de eindstand. Drenthe mocht na een uur spelen invallen en kreeg van het thuispubliek een fiks fluitconcert. Hij liep in de slotfase tegen een reclamebord aan en had veel pijn.