Villarreal wordt eindelijk wakker, Medunjanin weer supersub

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2009, 18:22
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2009, 18:22

Villarreal heeft in competitieverband eindelijk van zich laten spreken. De ploeg van Ernesto Valverde had tot zondag maar één van haar acht wedstrijden gewonnen, en pas zeven keer gescoord, maar werkte tegen Tenerife aan haar zelfvertrouwen. De eilandbewoners werden met een fikse nederlaag op zak op het vliegtuig gezet. Bij Real Valladolid gaf Haris Medunjanin als invaller weer zijn visitekaartje af. De middenvelder maakte in blessuretijd de belangrijke gelijkmaker.

/

Villarreal - Tenerife 5-0
Tenerife bood in de eerste helft goed tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Joseba Llorente na een kwartier spelen de eerste treffer maakte. Na een goede pass van Iván Marcano rondde de aanvaller bekwaam af. Tenerife had drie goede kansen op de 1-1, maar Diego López hield zijn doel wonder boven wonder schoon. Op slag van rust slaagde Giuseppe Rossi er in de bal voor een leeg doel tegen de paal te schieten.

Na de hervatting was Tenerife niet meer in staat de aanvallen van Villarreal tegen te houden. Op aangeven van Rossi tekende Robert Pires al na een minuut voor de 2-0, en daarna ging het snel. Rossi en Llorente wisten doelman Sergio Aragoneses beiden in anderhalve minuut tijd te verschalken. Twee minuten voor tijd bepaalde Cani de eindstand in El Madrigal. De middenvelder rondde een voorzet van Joan Capdevila af.

De ruime overwinning komt Villarreal goed van pas met oog op de ontmoeting met Lazio van aanstaande donderdag in het kader van de Europa League. In Rome werd in extremis met 2-1 verloren, en ook Red Bull Salzburg was een maatje te groot. Alleen Levski Sofia werd verslagen. Villarreal staat nu dertiende in de Primera División, terwijl promovendus Tenerife zakt naar een zestiende plaats op de ranglijst.

Espanyol - Real Valladolid 1-1
Een doelpunt van Luis García leek de doorslag te gaan geven, maar de invalbeurt van Haris Medunjanin zette de wedstrijd in Barcelona op haar kop. De middenvelder kwam zes minuten voor tijd in het veld, schoot in dezelfde minuut op de paal, en maakte ver in blessuretijd de gelijkmaker. Carlos Kameni was kansloos op de mooie inzet van Medunjanin, die vorige week als invaller ook al een prachtige treffer had laten aantekenen. Toen maakte de oud-AZ'er het vierde en laatste doelpunt tegen Deportivo la Coruña.