voetbalzone

Villas-Boas: ‘Daarom heb ik de paar clubs die aanklopten afgewezen’

Erik van Dam17 aug 2013, 08:23
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2013, 08:23
Advertentie

André Villas-Boas heeft het goed naar zijn zin bij Tottenham Hotspur. De 36-jarige trainer boekte succes met FC Porto en maakte voor veel geld de overstap naar Chelsea, maar werd daar geslachtofferd. Stadsgenoot Tottenham zag het nog wel zitten in de jonge Portugees en bood hem onderdak. Deze zomer had Villas-Boas de club al kunnen verlaten, maar hij besloot dat niet te doen.

/

Twee clubs klopten aan bij de jonge trainer: Paris Saint-Germain en vermoedelijk ook Real Madrid. Beide verenigingen kregen echter nul op het rekest. “Ik heb ‘nee’ gezegd omdat ik nu voor het eerst een tweede seizoen in kan gaan bij een club”, legt Villas-Boas uit. “Ik ben ontzettend welkom geheten, heb een geweldige spelersgroep en de mogelijkheden en voorwaarden bij Tottenham zijn fantastisch.”

“Ik heb bovendien veel respect voor Daniel Levy. Daarom heb ik de paar clubs die aanklopten gezegd dat ik niet geïnteresseerd was”, zegt Villas-Boas. Real Madrid ging aan de slag met Carlo Ancelotti en Paris Saint-Germain koos na vele afwijzingen van andere coaches voor Laurent Blanc. Villas-Boas verwelkomde deze zomer Roberto Soldado, Paulinho, Nacer Chadli en Étienne Capoue als versterkingen.

Bezig met laden …