Vinícius Júnior verzuimt het af te maken: Real Madrid ziet Barça weglopen

Jeroen van Poppel29 jan 2023, 21:55
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2023, 21:55

Real Madrid is er zondagavond niet in geslaagd om te winnen van Real Sociedad. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam tegen de nummer drie van LaLiga sterk voor de dag, maar verzuimde een van de talrijke megakansen af te ronden. Alleen Vinícius Júnior al miste vier enorme mogelijkheden. Ook Sociedad slaagde er niet in een doelpunt op het scorebord te zetten, ondanks twee gevaarlijke momenten: 0-0. Real Madrid kan het puntenverlies absoluut niet gebruiken en raakt vijf punten achterop bij koploper Barcelona. Sociedad blijft derde op behoorlijke afstand van de Madrilenen.

Bij Real keerde Toni Kroos terug op het middenveld. Zijn vaste compagnon Luka Modric begon op de bank, terwijl Aurélien Tchouaméni geblesseerd is. Kroos kreeg tegen Sociedad ondersteuning van Dani Ceballos en Federico Valverde. Eduardo Camavinga verhuisde van het middenveld naar de linksbackpositie. Sociedad was bezig aan een fantastische reeks in LaLiga, waarin al vijf keer achter elkaar was gewonnen. In al die wedstrijden maakte voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth een doelpunt. In het Santiago Bernabéu ontbrak David Silva vanwege een spierblessure.

Sørloth kwam al heel vroeg in de wedstrijd in de buurt van een nieuw doelpunt, maar de Noor kwam net tekort om de voorzet van Mikel Oyarzabal in te tikken. Aan de overzijde speelde Vinícius de bal schitterend door de benen bij zijn tegenstander, om zijn dribbel te besluiten met een schot rakelings voorlangs. Terug aan de andere kant raakte Sociedad de paal via Asier Illarramendi, die de bal na half wegwerken van Kroos voor de voeten had gekregen. Vlak voor rust volgde een nieuwe grote kans voor Vinícius, die na een fraai hakje van Karim Benzema op doelman Álex Remiro stuitte.

Real startte in de tweede helft direct een nieuw offensief, dat leidde tot meerdere uitstekende mogelijkheden. Zo dook Rodrygo op aangeven van Benzema gevaarlijk op, maar een blok voorkwam dat het schot van de rechtsbuiten het doel kon bereiken. De beste kans was twintig minuten voor tijd voor Vinícius, die Remiro na een doorbraak dacht te verrassen met een stift. De keeper tuinde daar echter niet in en hield Sociedad op de been. Real-doelman Thibaut Courtois verrichte in de tweede helft óók een belangrijke redding, met een snelle reflex op een kansrijk schot van Robert Navarro.