voetbalzone

‘Virgil zal behoorlijk teleurgesteld zijn als de transfer niet doorgaat’

Peter Nusselder29 jan 2013, 08:27
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2013, 08:27
Advertentie

FC Groningen bepaalt zelf of Virgil van Dijk de rest van het seizoen in de Eredivisie speelt of in Engeland, waar Brighton & Hove Albion de verdediger naar de Championship wil halen. Als de clubleiding besluit de 21-jarige jeugdinternational aan zijn contract houdt, loopt het echter wel het risico te blijven zitten met een ontevreden speler; Van Dijk aast namelijk op een transfer.

/

Brighton-trainer Gus Poyet was afgelopen weekend in Nederland en zat in Nijmegen op de tribune, toen Groningen het opnam tegen NEC (2-1 nederlaag). Volgens het Dagblad van het Noorden was de coach van de beoogde nieuwe club van de verdediger enthousiast over de verrichtingen van Van Dijk. Diens zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin laat weten dat Brighton een tweede bod op de Nederlander heeft uitgebracht.

Van Dijk hoopt dat zijn huidige werkgever daarmee akkoord gaat. “Virgil zal behoorlijk teleurgesteld zijn als de transfer niet doorgaat”, vertelt Chin, die begrijpt dat Groningen de centrumverdediger niet kwijt wil, maar toch hoopt op medewerking. “Als Groningen drie miljoen euro voor hem zou kunnen ontvangen zou dat een heel mooi bedrag zijn. En ook een reëel bedrag. Ik hoop dat Groningen toch nog wat toeschietelijk wordt.”

Bezig met laden …