voetbalzone

Vitesse doet zaken met De Graafschap en dunt voorhoede uit

Erik van Dam27 jan 2014, 14:56
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2014, 14:56
Advertentie
voetbalzone

Vitesse laat Brahim Darri het seizoen 2013/14 afmaken bij De Graafschap. De overgang van de aanvaller naar Doetinchem is vrijwel rond: hij moet alleen nog worden gekeurd bij de Superboeren, zo brengt Omroep Gelderland maandag naar buiten. Darri kwam onder zowel John van den Brom als Fred Rutten en ook Peter Bosz maar weinig aan bod in het shirt van Vitesse.

Van den Brom liet de vleugelspits in het seizoen 2011/12 debuteren in de Eredivisie en Rutten gaf hem tweemaal de kans. Bosz deed nog geen beroep op Darri en deze maand versterkte de trainer Vitesse voorin met Uros Djurdjevic en Zakaria Labyad. Omdat Mike Havenaar, Christian Atsu en Giorgi Chanturia er ook nog zijn, is Darri overbodige selectievulling. Bij De Graafschap krijgt hij wellicht meer speeltijd.

De flankspeler uit Amersfoort wordt door De Graafschap gezien als een hele talentvolle speler, die zich graag wil bewijzen. “Bij ons vergroot hij de concurrentie op de zijkanten. Hij heeft een goed profiel, hij heeft al gedebuteerd bij Vitesse op zijn zestiende”, weet technisch manager Roland Vroomans. Hij geeft aan dat men Darri niet alleen tot de zomer wil aantrekken, maar ook graag in het daaropvolgende seizoen wil huren van Vitesse.

Bezig met laden …