voetbalzone

Vitesse-flop zet prille profcarrière voort in de Jupiler League

Erik van Dam04 jun 2015, 12:52
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 12:52
Advertentie

FC Oss heeft de komst van Alvin Fortes naar de club aangekondigd. De nummer negen van het voorbije seizoen in de Jupiler League maakt bekend dat het Fortes voor het seizoen 2015/16 heeft gecontracteerd. De 21-jarige aanvaller begon afgelopen seizoen in het shirt van RKC Waalwijk, maar verkaste gaandeweg naar Vitesse. Dat werd geen succes.

voetbalzone

Begin april werd de samenwerking tussen Vitesse en Fortes al ‘met wederzijds goedvinden’ beëindigd. Hij ging daarna op proef bij Stabaek in Noorwegen, maar kreeg er geen contract. In de jeugd kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, UVS uit Leiden en de amateurs van Feyenoord. Vervolgens werd Fortes door Nike gescout toen hij uitkwam voor hoofdklasser Heinenoord.

Daar bleef het niet bij, want via Kemi Kings in Finland kwam de aanvaller terecht bij Brabant United, de gezamenlijke opleiding van RKC en FC Den Bosch. Zo belandde hij in het eerste in Waalwijk, waar hij tien wedstrijden speelde. De overstap naar Vitesse werd geen succes en sindsdien was Fortes clubloos. Hij zal nu proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen bij FC Oss. “Wij zien de komst van Alvin als een kans en een uitdaging tegelijkertijd”, zegt directeur Peter Bijvelds.

“Iedereen is overtuigd van zijn voetballende kwaliteiten en het past binnen onze visie om hem een kans te geven. Bij ons is het glas eerder halfvol dan halfleeg”, legt de directeur van de eerstedivisionist donderdag uit. Fortes zelf zegt dat iedereen er op mag rekenen dat hij de kans in Oss met beide handen zal aangrijpen. “Ik ben bijzonder blij met deze overstap.”

Bezig met laden …