voetbalzone

Vitesse huurt Frans talent van Chelsea en presenteert ook back

Erik van Dam31 aug 2012, 19:40
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2012, 19:40
Advertentie

Vitesse heeft haar vierde zomeraanwinst binnen. De Arnhemmers huren linksbuiten Gaël Kakuta, die in 2010 tot beste speler van het EK Onder-19 werd verkozen, voor één seizoen van Chelsea, dat ook al Tomas Kalas en Patrick van Aanholt bij Vitesse heeft gestald. De 21-jarige Kakuta staat in Londen nog drie jaar onder contract, maar komt daar niet in aanmerking voor veel speeltijd. The Blues maken op hun officiële website melding van de deal.

/

Kakuta kwam in 2007 naar Engeland, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Chelsea plukte hem weg uit de jeugdopleiding van Lens, maar Kakuta had zijn contract onreglementair laten ontbinden. Hierdoor werd hij voor vier maanden geschorst, kreeg hij een boete van bijna acht ton en mocht Chelsea een tijd lang geen transfers doen. Na dat oponthoud kon Kakuta ook niet overtuigen bij zijn nieuwe club, die hem vervolgens driemaal verhuurde.

Fulham, Bolton Wanderers en Dijon kregen allemaal even de beschikking over Kakuta, die in zijn tijd als jeugdinternational in totaal vijftien keer in 48 duels scoorde. Vorig seizoen, op huurbasis in zijn vaderland, kwam Kakuta tot vier doelpunten in veertien competitiewedstrijden. Nu gaat hij dus aan de slag in GelreDome, terwijl hij ook nadrukkelijk in de belangstelling stond van Olympique Marseille en Olympiacos. Kakuta is na Simon Cziommer, Dan Mori, Theo Janssen en Nikola Aksentijevic de vijfde zomeraanwinst van Vitesse.

Aksentijevic
De Arnhemse club maakt vrijdag tegen NUsport namelijk ook bekend Aksentijevic te hebben vastgelegd. De negentienjarige rechtsback van Partizan Belgrado werd maandag al medisch gekeurd en zei donderdag al te hebben getekend bij Vitesse. De Serviër, die ook in de belangstelling stond van Sevilla en CSKA Moskou, komt voor circa twee miljoen euro over uit zijn vaderland en wacht daar momenteel nog op zijn werkvergunning.

Bezig met laden …