voetbalzone

Vitesse is dicht bij komst oude bekende met 156 duels aan Eredivisie-ervaring

Mart Oude Nijeweeme14 jul 2023, 12:07
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 12:07
Advertentie

Eloy Room staat voor een terugkeer op de Nederlandse velden. De 34-jarige doelman staat op het wensenlijstje van Vitesse en kan in GelreDome een meerjarig contract tekenen. Belangrijke voorwaarde is wel dat hij eerst zijn contract bij Columbus Crew moet laten ontbinden. In dat geval is Room transfervrij en kan hij kosteloos terugkeren bij de club waar hij eerder tussen 2008 en 2019 onder de lat stond.

Een kleine twee weken geleden wist de Gelderlander al te melden dat Vitesse bezig was met de terugkeer van Room. De Telegraaf voegt daar nu aan toe dat er voor de routinier een tweejarig contract klaarligt tot de zomer van 2025 met de optie voor een extra seizoen. Duidelijk is wel dat Room bij een terugkeer in Arnhem flink gaat inleveren op zijn salaris.

De goalie strijkt in de Verenigde Staten naar verluidt zo'n 750.000 euro per jaar op, wat een eventuele overgang naar Vitesse in eerste instantie leek te bemoeilijken. Hij heeft bovendien nog een contract tot het einde van het kalenderjaar met een optie voor een extra jaar in de MLS. Bij een ontbinding van zijn contract kan hij echter transfervrij de overstap maken naar Vitesse.

Room is zeker geen onbekende van Vitesse. De doelman genoot er zijn jeugdopleiding en debuteerde er in 2008 in het betaald voetbal. Hij slaagde erin om in 155 wedstrijden 43 keer zijn doel schoon te houden, alvorens hij de overstap maakte naar PSV. Bij de Eindhovenaren wist hij zich echter niet te ontpoppen tot eerste doelman, waardoor hij vier jaar geleden koos voor een lucratief contract in Amerika.

Bezig met laden …