voetbalzone

Vitesse lacht om voorstel van Feyenoord: niet eens genoeg voor ‘één been’

Daniel Cabot Kerkdijk05 aug 2021, 06:37
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2021, 06:37
Advertentie

Danilo Doekhi genoot de voorbije maanden belangstelling van buitenlandse clubs, maar ook Feyenoord wilde zakendoen. Volgens de donderdageditie van De Telegraaf meldde de Rotterdamse club zich bij Vitesse alvorens de keuze op de Oostenrijker Gernot Trauner van LASK Linz viel. Al snel werd duidelijk dat het verschil tussen vraag en aanbod te groot was.

Feyenoord informeerde bij Vitesse naar de voorwaarden om het nog eenjarige contract van Doekhi met de Gelderlanders af te kopen. Over het bedrag dat de Rotterdammers wilden uitgeven aan de 23-jarige verdediger, werd in Arnhem volgens De Telegraaf ‘gekscherend gezegd dat ze daarvoor niet eens één been van de verdediger konden krijgen’.

Andere opties legde Doekhi zelf naast zich neer en dus speelt de neef van oud-voetballer Winston Bogarde zo goed als zeker donderdagavond tegen Dundalk zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. “Het is schitterend om Europees voetbal mee te gaan maken en het is een compliment dat ik dat kan doen als aanvoerder”, benadrukt de verdediger, die de aanvoerdersband heeft overgenomen van de naar Ajax vertrokken Remko Pasveer.

“De transfermarkt is nog een maand open. Op dit moment focus ik me volledig op Vitesse.” Doekhi sluit een transfer later deze maand niet volledig uit, maar staat open voor een langer verblijf in GelreDome als een vertrek uitblijft. De voorbije maanden werd de voormalig speler van Ajax en Excelsior vooral met een transfer naar de Premier League in Engeland en Schotland in verband gebracht. De namen van Fulham, Rangers en Newcastle United vielen.

Bezig met laden …