voetbalzone

Vitesse presenteert vijfde zomeraanwinst: ‘Ik zie het als een stap vooruit’

Yanick Vos03 jul 2017, 18:26
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2017, 18:26
Advertentie

Bryan Linssen heeft FC Groningen definitief verlaten voor Vitesse. De vleugelspeler tekent een driejarig contract in Arnhem, zo meldt de bekerwinnaar van afgelopen seizoen op de clubwebsite. Het contract van Linssen in Groningen liep nog een jaar door. De hoogte van de transfersom is onbekend. Eerder trok Vitesse Thomas Bruns, Thulani Serero, Fankaty Dabo en Tim Matavz al aan.

Linssen begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard en speelde vervolgens voor VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen. “Het gevoel bij Vitesse was gelijk goed en ik zie het als een stap vooruit. Net zoals in mijn hele carrière pak ik het stap voor stap aan”, reageert de 26-jarige aanvaller op de clubwebsite van Vitesse. “De visie van de club en de manier van voetballen spreken mij aan, net zoals dat we gaan uitkomen in de groepsfase van de Europa League. Daarnaast is het ook weer wat dichter bij mijn familie en vrienden."

Mo Allach, technisch directeur van de Arnhemmers, laat weten blij te zijn met de komst van Linssen. Hij roemt de aanwinst vanwege zijn individuele actie en scorend vermogen. “Met zijn komst worden de contouren van de selectie voor komend seizoen meer en meer zichtbaar. Het is daarnaast een goed teken dat Bryan naar Vitesse wil komen. In onze manier van spelen kan hij zijn kwaliteiten uitstekend etaleren.”

De afgelopen twee seizoenen kwam Linssen uit voor Groningen, de club waarvoor hij totaal 70 officiële wedstrijden speelde en 16 keer trefzeker was. “Bryan had een nog één jaar doorlopend contract bij ons. Een verlenging daarvan zat er voor beide partijen niet in”, aldus Peter Jeltema, manager technische zaken, op de clubwebsite van de Groningers. “Bij ons bestond dan ook de wens om mee te werken aan een transfer bij een goede bieding. Die kwam er van Vitesse. We zijn in onderhandeling gegaan en dat leidde snel tot deze uitkomst. Wij begrijpen heel goed dat Bryan een speler is, die aanspreekt bij ons publiek.”

Bezig met laden …