Vitesse slaagt er ook bij tweede wedstrijd in om dubbele cijfers te bereiken

Peter Nusselder29 jun 2013, 16:19
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 16:19

Vitesse heeft zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Nadat de Arnhemmers een week geleden al met 1-13 uithaalden tegen Valleivogels, ging eersteklasser OWIOS in Oldebroek onderuit met 0-11, door treffers van onder meer Brahim Darri en Jonathan Reis (beiden tweemaal).

/

Het elftal van trainer Peter Bosz, die nog niet over al zijn selectiespelers kan beschikken, had wel de hulp van de amateurs nodig om de score te openen. Tegenstander Arjan Boon kopte een voorzet van Darri op overigens prachtige wijze achter zijn eigen doelman en zorgde na negen minuten voor een 0-1 stand. Binnen het kwartier was de marge verdubbeld, want na een voorzet van Adnane Tighadouini werd er een handsbal geconstateerd en mocht Reis vanaf de strafschopstip de 0-2 voor zijn rekening nemen.

Het eerste ‘normale’ doelpunt kwam zeven minuten voor de pauze op naam van Darri; de achttienjarige aanvaller profiteerde van een lange pass van Valeri Kazaishvili en schoot hard de 0-3 binnen. In de tweede helft, met Eloy Room onder de lat in plaats van Piet Velthuizen, liep de score snel op tegen de door de vele wissels verzwakte opponent. Via nogmaals Darri, Davy Pröpper en Kazaishvili stond het na nog geen uur 0-6, terwijl Reis en Tighadouini de tussenstand op 0-8 bepaalden. In de laatste twintig minuten, die Vitesse met tien nieuwe veldspelers voetbalde, deed ook Giorgi Chanturia (vanaf elf meter) een duit in het zakje. De dubbele cijfers werden bereikt met dank aan Dan Mori, Roy Talsma tekende voor het slotakkoord.