voetbalzone

Vitesse-verdediger: ‘Thierry Henry schold ons toen aardig verrot’

Yanick Vos17 nov 2016, 09:10
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2016, 09:10
Advertentie

Matt Miazga staat sinds januari onder contract bij Chelsea en speelt dit seizoen op huurbasis bij Vitesse. De in Amerika geboren verdediger met Poolse achtergrond brak door bij New York Red Bulls, waar hij de kleedkamer deelde met Thierry Henry. De oud-international van Frankrijk bracht de 21-jarige verdediger veel dingen bij, al ging dat niet altijd op een vriendelijke manier.

/

"Van Thierry heb ik vooral geleerd hoe je als prof moet leven", zegt Miazga in gesprek met Voetbal International. "Van hem heb ik ontzettend veel geleerd. Want als hij iets tegen je zegt, dan luister je. Geloof me, haha." De verdediger denkt terug aan de wedstrijd uit 2014 tegen Columbus Crew, waar hij zelf de fout in ging bij de gelijkmaker. Henry maakte daarna de 2-1 en zocht vervolgens zijn verdedigers op. 'Do your fucking job!', riep hij richting de achterhoede, terwijl hij Miazga aankeek.

Miazga kan zich het moment nog herinneren. "Haha, wat hij precies riep, weet ik niet meer", aldus de Chelsea-huurling. "Maar Thierry schold ons aardig verrot. Hij was niet echt blij met de verdediging, geloof ik."

Bezig met laden …