voetbalzone

Vitesse verrast met aanstaande komst van spits die Speler van het Jaar werd

Jonathan van Haaster28 jun 2023, 20:08
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 20:08
Advertentie

Amine Boutrah moet een dezer dagen de nieuwe spits van Vitesse worden, zo schrijft L'Équipe. De Gelderlander voegt daaraan toe dat de Arnhemmers dicht bij een akkoord zijn over een driejarig contract met de transfervrije spits. De Fransman met Marokkaanse roots moet in Gelredome de opvolger worden van Bartosz Bialek, die na een huurperiode is teruggekeerd bij VfL Wolfsburg.

Boutrah maakte het afgelopen seizoen veel indruk op het derde niveau van Frankrijk, de Championat National. De 22-jarige spits was in de competitie goed voor elf goals en acht assists en speelde zo een uiterst belangrijke rol in de promotie van zijn club Concarneau naar de Ligue 2. Het leverde hem de uitverkiezing op van Speler van het Jaar in de National. Vitesse heeft Boutrah al langere tijd op de radar staan en weet dat er concurrentie was van Franse clubs. Volgens L'Équipe is het echter zo goed als zeker dat Boutrah voor een avontuur in de Eredivisie kiest.

Boutrah heeft lang over zijn beslissing nagedacht, omdat hij er zeker van wilde zijn dat hij de juiste keuze zou maken. Binnen enkele dagen zal Boutrah de medische keuring ondergaan en als hij die succesvol doorstaat, tekent hij een contract in Arnhem. Zijn prestaties leverde hem interesse op van meerdere Ligue 1-clubs, maar Boutrah kiest met Vitesse bewust voor een tussenstap. Vitesse troeft onder meer Montpellier en Strasbourg af, al zouden die clubs, ondanks langdurige interesse, hem niet op tijd een aanbod hebben gedaan.

Girondins Bordeaux was dat wel van plan, maar de club uit de Ligue 2 kon hem geen aanbod doen vanwege de beperkte financiële middelen. Met de aanstaande komst van Boutrah heeft Vitesse zijn tweede aanwinst van het seizoen zo goed als binnen. Eerder versterkte de club van trainer Phillip Cocu zich al met Mathijs Tielemans, die transfervrij overkwam van Jong PSV. Naast Bialek verliet ook Mohamed Sankoh de club, waardoor de aanvallende opties dun werden voor Vitesse. Laatstgenoemde keerde terug naar zijn eigenlijke werkgever VfB Stuttgart. Maandag start de ploeg van Cocu de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bezig met laden …