voetbalzone

'Vitesse vreest voor vertrek basisspelers en denkt aan PEC-verdediger'

Bart Kruyt16 jan 2015, 07:22
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 07:22
Advertentie

Vitesse heeft een teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug en wil in het tweede deel van de competitie gaan klimmen op de ranglijst. De vraag is echter of de ploeg van Peter Bosz intact zal blijven: volgens het Algemeen Dagblad moeten de supporters van Vitesse serieus rekening houden met een vertrek van Jan-Arie van der Heijden, Marko Vejinovic en Davy Pröpper.

voetbalzone

De twee laatstgenoemde middenvelders werden in de zomer nog in verband gebracht met Ajax, maar lijken Vitesse alleen te verruilen voor het buitenland. De 24-jarige Vejinovic zou gevolgd worden door het Spaanse Villarreal en de 23-jarige Pröpper door het Duitse Hertha BSC. Bij deze club is Jos Luhukay de hoofdtrainer en staan ook Roy Beerens en John Heitinga onder contract.

De 26-jarige Van der Heijden is in beeld bij VfB Stuttgart en de belangstelling van de Duitse werkgever van Huub Stevens lijkt serieus te zijn. Mocht Van der Heijden vertrekken, dan komt Maikel van der Werff van PEC Zwolle in beeld als vervanger. Hij heeft net als Van der Heijden een aflopend contract en hoeft daarom niet veel te kosten.

Bezig met laden …