voetbalzone

Vitesse zet in op 340 procent van aankoopsom bij transfer Bony

Erik van Dam19 jul 2012, 11:10
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2012, 11:10
Advertentie

Volgens Voetbal International is Vitesse bereid om Wilfried Bony in juli of augustus te verkopen aan een buitenlandse club. De Arnhemmers laten hun puntspeler echter niet voor een appel en een ei vertrekken uit het Gelredome: de vraagprijs zou gezet zijn op veertien miljoen euro. Zelf betaalde Vitesse een bedrag van 4,1 miljoen euro aan Sparta Praag, toen het Bony halverwege het seizoen 2010/11 overnam.

/

In zijn eerste halve seizoen scoorde Bony drie keer in zeven duels: vorig seizoen kwam hij tot twaalf treffers. Vitesse heeft hem nog tot medio 2015 onder contract staan, maar weet van de wens van de Ivoriaan om naar een hoger aangeslagen club te verkassen. Men wil een transfer ook niet in de weg staan, maar vraagt dan wel veertien miljoen euro voor de spits.

De kans is groot dat alleen Russische en Chinese clubs tot zo'n bedrag willen gaan voor de international van Ivoorkust. Diverse clubs uit de Premjer Liga en Super League zijn reeds in verband gebracht met Bony. Mocht hij weggaan, dan heeft trainer Fred Rutten voorin nog de keus uit Jonathan Reis, Mike Havenaar en Marco van Ginkel.

Bezig met laden …