Miliano Jonathans VitesseImago

Vitesse ziet toptalent mogelijk gratis de deur uit lopen

Bart Slabbekoorn22 okt 2024, 12:01
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2024, 12:01
Advertentie

Vitesse moet vrezen voor een transfervrij vertrek van goudhaantje Miliano Jonathans, zo meldt De Gelderlander. De smaakmaker bij de Arnhemmers wil zijn aflopende contract voorlopig niet verlengen. De aanvaller kan dan ook rekenen op flinke interesse uit onder andere de Eredivisie.

Jonathans kent een geweldige seizoenstart in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen vrijdag wist de twintigjarige aanvaller twee schitterende doelpunten te produceren in de 4-2 nederlaag tegen FC Den Bosch. Daarmee schroeft de Vitessenaar de teller op naar zes doelpunten dit seizoen.

Over belangstelling valt dan ook niet te klagen voor de Arnhemmer. Het noodlijdende Vitesse zou de miljoenen goed kunnen gebruiken, maar het contract van Jonathans loopt na dit seizoen af.

De Nederlander met Indonesische roots wil vooralsnog zijn contract niet verlengen. Hoewel hij een kind van de club is, wil Jonathans na dit seizoen een stap omhoog maken. Met Vitesse lijkt dit een lastig verhaal te worden, waardoor de aanvaller genoodzaakt is om verder te kijken.

Ook heerst er nog onzekerheid over de toekomst van Vitesse. De Arnhemmers hebben nog geen groen licht van de licentiecommissie voor de overname door potentiële nieuwe eigenaar Guus Franke.

Verschillende scouts hebben Jonathans daarom inmiddels op de radar staan. De speler van Vitesse zou er bij meerdere clubs goed op staan, onder andere uit de Eredivisie. Ook kan Jonathans kiezen voor een interlandcarrière met Indonesië.

Vitesse voert momenteel gesprekken met de aanvaller in de hoop op een contractverlenging. Komende week zal de club een aanbieding gaan doen. Mocht de uitkomst niet gaan veranderen, zullen de Arnhemmers mogelijk gedwongen worden om over te gaan tot een winters vertrek van de sterspeler.

Bezig met laden …