voetbalzone

Vitória Guimarães wil via klacht alsnog CL in

29 aug 2008, 08:27
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2008, 08:27
Advertentie
Het Portugese Vitória Guimarães is het niet eens met de wijze waarop de ploeg werd uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. De Zuid-Europeanen menen dat een arbitrale dwaling ze uiteindelijk een plek in het miljoenenbal heeft gekost.

Vitória verloor afgelopen woensdag met 2-1 bij het Zwitserse FC Basel, maar had eigenlijk op 2-2 moeten eindigen, zo meent voorzitter Emilio Macedo da Silva. Enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwamen de bezoekers namelijk op 2-2. Scheidsrechter Pieter Vink keerde het doelpunt echter op advies van zijn assistent af wegens buitenspel.

Een schande, zo meent de preses. “De club is opgelicht. Wij gaan klacht indienen bij de UEFA want wij vinden dat wij toegang moeten hebben tot de groepsfase van de Champions League.” Volgens Da Silva zou Vink na afloop van het duel zijn welgemeende excuses hebben gemaakt over het vervelende voorval, dat na de 0-0 in het eerste duel een zo goed als zekere deelname aan de Champions League in de weg stond.

”De scheidsrechter heeft zich waardig opgesteld door zich bij Cajuda te verontschuldigen voor wat er is gebeurd. Hij vond zelf ook dat het schandalig was, maar hij kon niets doen”, aldus Da Silva, die gelijk kon rekenen op een reactie van UEFA-voorzitter Michel Platini. “Het is zeker dat de onterechte uitschakeling veel verandert voor de Portugese club. Maar de scheidsrechter volgt nu eenmaal zijn lijnrechter.”
Bezig met laden …